Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с великолепните си изяви на международния тенис турнир от веригата “Чалънджър” в Шербург (Фр) с общ награден фонд 42 500 евро.

В мач от полуфиналната фаза на турнира младият хасковлия срази с 2:0 сета представителя на домакините Стефан Робер, в отделните части 6/3, 6/0 само за 67 минути игра.

След вчерашния си изтощителен сблъсък с швейцареца Стефан Боли и съмненията за някаква лека контузия, днес Димитров започна ударно двубоя и демонстрира играта, която всички очакват от него.

В първия сет Димитров реализира ранен пробив, а малко след това дори успя да затвърди предимството си с втори брейк, и въпреки че Робер върна единия от пробивите, това не застраши аванса на първата ни ракета и след 6/3 той записа сета в своя актив.

Във втория сет на корта имаше само един тенисист и за съжаление на домакините това не бе техния представител, който имаше щастието отблизо да се наслади на изявите на българина и след безапелационното 0/6 да признае безспорното му превъзходство.

Така в опит да спечели титлата от надпреварата Гришо ще се изправи срещу друг французин – Никола Маю, който по-рано днес обърна словака Карол Бек с 2:1 сета.

Както и да завърши обаче финалния двубой утре Димитров вече си осигури 55 точки за световната ранглиста и 3 600 евро от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:

Димитров

 

Робер

50

1-ви сервис %

53

4

Асове

0

1

Двойни грешки

3

 5/8

Възможности за пробив

 1/6

 68/109

Общо спечелени точки

 41/109

 

Времетраене: 1.08 ч.