Най-добрият наш тенисист Григор Димитров продължава с отличните си изяви на международния тенис турнир от веригата “Чалънджър” в Шербург (Фр) с общ награден фонд 42 500 евро.

След като на старта на кампанията си хасковлията срази с 2:0 сета представителя на домакините Давид Гуез, днес в среща от втория кръг на надпреварата поставеният под номер едно в основната схема българин отстрани отново след чиста победа чеха Иво Минар – 7/6, 6/3.

Двубоят започна с подчертано надмощие на сервиращите, които сравнително лесно печелиха собствените си сервис геймове в първия сет и логично се стигна до тайбрек, в който отличният начален удар на Димитров си каза думата и след 7:5 той поведе в резултата.

На старта на втората част Григор нанесе решителния си удар, пробивайки сервиса на Минар и до края на сета не отстъпи инициативата на своя опонент нито за миг, като дори във седмия гейм подсигури успеха си с втори пробив и след близо час и половина игра стигна до крайната победа.

Така в спор за място на полуфиналите Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Марк Жикел (Бел) и Стефан Боли (Фр), а с достигането си до тази фаза от турнира той вече си осигури 17 точки за световната ранглиста и 1 245 евро от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:

Димитров

 

Минар

59

1-ви сервис %

54

7

Асове

3

3

Двойни грешки

1

 2/11

Възможности за пробив

 0/0

 75/136

Общо спечелени точки

 61/136

 

Времетраене: 1.24 ч.