Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн, след победа над Томи Робредо с 3:1 сета, в отделните части 6/3, 3/6, 6/3, 6/2.

Това бе десета победа от досега изиграните десет официални мача между двамата, която позволи на швейцареца да изравни още един рекорд в историята на тениса – 27 поредни четвъртфинала в турнирите от Големия шлем – постижение, с което до сега можеше да се похвали само легендата Джими Конърс.

Двубоят на “Род Лейвър Арина” започна великолепно за Маестрото от Базел, който в първата част не загуби нито една точка в собствените си сервис геймове и след един реализиран пробив затвори сета с 6/3.

В началото на втория сет обаче нивото на швейцареца рязко падна, което бе използвано умело от Робредо и в осмия гейм той стигна до пробив, след който въпреки двата пропуснати сетбола успя да изравни резултата - 1:1.

С това обаче добрите моменти за испанеца в този двубой се изчерпаха, тъй като Федерер отново взе нещата в свои ръце и безпроблемно спечели третия и четвъртия сет, а с това и крайната победа, която го изпраща в следващата фаза от надпреварата срещу победителя от сблъсъка между Станислас Вавринка и Анди Родик.

За съжаление черният ден за “испанската армада” продължи и по останалите кортове, след като на “Хайсенс Арина” Новак Джокович прегази Николас Алмагро, а “Маргарет Корт Арина” Томаш Бердих се разправи набързо с Фернандо Вердаско.

Всички резултати до момента:

 

IV кръг
 /мъже/:
Новак Джокович (3) 6 6 6
Николас Алмагро (14) 3 4 0
Томаш Бердих (6) 6 6 6
Фернандо Вердаско (9) 4 2 3
IV кръг
 /жени/:
На Ли (9) 6 6
Виктория Азарьонка (8) 3 3
Каролине Возняцки (1) 6 6
Анастасия Севастова 3 4