Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова започна с трудна трисетова победа участието си на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

В среща от първия кръг на надпреварата пловдивчанката, която е поставена под номер 32 в основната схема, срещна сериозна съпротива от 105-та в световната ранглиста Полин Пермантие (Фр), но след час и 42 минути игра стигна до успеха с 6/4, 3/6, 6/3.

Цвети започна изнервено двубоя от самото начало и трудно удържаше своите подавания, но в петия гейм успя да стигне до пробив и до края на сета не позволи на французойката да заличи преднината й.

Втория сет започна с по един ранно разменен пробив, а в последствие Пиронкова за втори път проби подаването на Пермантие и поведе с 3/2, но последва серия от 4 поредно спечелени гейма от представителката на “петлите” и резултатът в сетовете бе изравнен.

Така всичко трябваше да се реши в заключителната трета част, в която българката изоставаше с пробив за 2/3, но намери сили да обърне негативния развой на събитията и за пети в своята кариера достигна до втория кръг от надпреварата.

Там срещу първата ни ракета ще се изправи 86-та в света Моника Никулеску от Румъния, която по-рано днес отвя Тимеа Башински с 6/0, 6/3.

Резултатите до момента:

I кръг
 /жени/:
Доминика Цибулкова 6 6 6
Анжелик Кербер 2 7 4
Евгения Родина 6 6
Оливия Роговска 3 1
Юлия Гьоргес 6 4 6
Едина Галовиц 3 6 3
Кая Канепи 2 6 6
Магдалена Рибарикова 6 4 3
Сандра Захлалова 6 6
Рената Ворацова 3 1