Най-добрият наш тенисист в момента Григор Димитров продължава с отличните си изяви на първия за сезона турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

След като в първия квалификационен кръг младият хасковлия прегази италианеца Матео Виола, преди около час той се разправи и със съпротивата на мароканеца Реда Ел Амрани с 6/3, 6/4.

Григор изигра поредния си силен мач, като за целия двубой даде на своя опонент една единствена възможност за брейк и то в самото начало, която мароканецът така и не успя да оползотвори.

От своя страна българинът на два пъти да проби подаването на Ел Амрани (по веднъж във всеки сет), което в крайна сметка се оказа напълно достатъчно поставеният под номер 3 в пресявките наш състезател да се класира за последния трети решителен квалификационен кръг само след 61 минути игра.

Там противник на Димитров ще бъде 202-сантиметровият исполин от Холандия Томас Шорел, който днес успя да изхвърли от надпреварата бившия топ 20 в световната ранглиста Щефан Кубек след труден успех с 2:1 сета.

Само преди десетина дни Шорел се изправи срещу Роджър Федерер на старта на престижния тенис турнир в Доха и остави много приятни впечатления с агресивната си игра, но да се надяваме, че това е била епизодична проява и представителят на “ниската земя” няма спре устрема на младата ни надежда.

Всички резултати до момента:

II квалификационен кръг:
Григор Димитров 6 6
Реда Ел Амрани 3 4
Томас Шорел 7 6 6
Щефан Кубек 6 7 2
Милош Раонич 6 6
Никола Мектич 4 1
Роджерио Да Силва 6 2 6
Душан Лойда 2 6 4