Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на международния тенис турнир в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара, след като отстъпи пред поставената под номер 27 в основната схема Алиса Клейбанова (Рус) със 7/6, 3/6, 1/6.

Цвети започна сковано двубоя и загуби още първото си подаване, което даде преднина на рускинята, но младата пловдивчанка навлезе в невероятна серия след това и спечели четири поредни гейма.

При 6/5 българката стигна до три последователни възможности за затваряне на сета, но не успя да ги реализира и така се стина до тайбрек. В него след по-разумна игра от основната линия и по-малко непредизвикани грешки Цвети Пиронкова стигна до 7:5 и така поведе в резултата.

За съжаление обаче за пореден път българката допусна до болка познатата си слабост - напълно необяснимо и в най-неподходящия момент тотално да губи ритъма си на игра и точно това се случи във втория сет.

При 3/1 в своя полза и толкова близо до една престижна победа, Цвети допусна Клейбанова да се съвземе от “нокдауна”, в който бе изпаднала, да стигне до обрат във втората част и напълно безпроблемно да спечели третата, с което да изхвърли за пета поредна година нашата състезателка във втория кръг на надпреварата в Калифорния. 

Други резултати:

Ким Клайстерс 6 6
Барбара Захлалова 2 1
Карла С. Наваро 6 4 6
Светлана Кузнецова 4 6 1
Флавия Пенета 6 6
Петра Квитова 3 3
Шахар Пеер 6 6
Бетани Матек 2 3
Йелена Янкович 6 7
Петра Мартич 3 6
Виктория Азарьонка 6 7
Сибиле Бамер 1 5
Саманта Стоусър 6 7
Жули Коа 1 6
Анастасия Севастова 6 6
Ана Иванович 2 4