Поставената под номер 19 в основната схема Надя Петрова (Рус) изненада неприятно шампионката от US Open и бивша водачка в световната ранглиста Ким Клайстерс, след като я победи с разгромното 6/0, 6/1 в среща от третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

За разлика от предишните си изяви, днес “мама Ким” бе неузнаваема на “Хайсенс Арина”, като допусна 26 непредизвикани грешки и успя да се запише едва в десетия гейм на срещата, когато Петрова вече имаше убедителен аванс от сет и ранен пробив във втората част.

Направи впечатление, че в по време на мача Клайстерс на няколко пъти дори не успя да сдържи нервите си и хвърли ракетата, което бе явен признак, че и в най-мрачните си кошмари не бе очаквала подобно развитие на днешния двубой.

От друга страна Петрова изигра много солиден двубой, като демонстрира стабилна игра от основната линия, а съотношението на уинъри – непредизвикани грешки бе 15:10, напълно достатъчно за първата й победа срещу белгийката от досега изиграните 5 официални мача помежду им.

За влизане на четвъртфиналите Нада Петрова ще спори с победителката от последния двубой от днешната програма между Светлана Кузнецова и Анжелика Кербер.