Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова започна с успех участието си на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

В среща от първия кръг на надпреварата 22-годишната пловдивчанка срази в два сета състезаващата се за Казахстан Галина Воскобоева, в отделните части 6/4, 6/4 за час и половина игра.

Мачът на корт номер 10 започна лошо за нашата състезателка, която подавайки се на нервите загуби рано своето подаване, но постепенно Цвети се оттърси от напрежението, намери ритъма си на игра, успя да върне пробива, а в десетия гейм (при 5/4) принуди Воскобоева да сервира за оставане в сета.

След няколко великолепни отигравания от основната линия Пиронкова стигна до нов шанс за пробив, възползва се по най-добрия начин от него и успя да затвори първия сет след 43 минути.

Втората част предложи доста равностоен тенис, като и двете опонентки успяваха да удържат подаванията си, но не може да не се отбележи, че Цвети не допусна нито едно непредизвикана грешка и не предостави на Воскобоева нито една възможност за пробив.

От своя страна в десетия гейм, при сервис на тенисистката от Казахстан, пред нашата състезателка се отвори великолепна възможност да затвори мача и този път Цвети не сгреши, осигурявайки си място във втория кръг на Аустрелиън оупън, където ще се изправи срещу поставената под номер 29 в основната схема Шахар Пеер (Изр).

До момента Пиронкова и Пеер имат изиграни 4 официални двубоя, като са си разменили по две победи и сега всички стискаме палци българката да е тази, която ще стигне първа до трети успех от сблъсъците помежду им.

Други резултати до момента:

(29)Шахар Пеер 6 6 6
Луси Храдечка 7 2 1
Агниеш Савай 6 6
Стефани Дюбоа 3 2
(3)Светлана Кузнецова 6 6
Ан. Павлюченкова 2 2
(4)Каролин Возняки 6 6
Александра Возняк 4 2
(7)Виктория Азарьонка 6 6
Стефани Алоро 2 0
(9)Вера Звонарьова 6 6
Кристина Куцова 2 0
Татяна Гарбин 7 6
(26)Елена Веснина 6 4