Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс постигна поредната си убедителна победа на турнира "Ролан Гарос". Американката, която е печелила на кортовете в Париж през 2002-ра година, постигна успех над италианката Роберта Винчи с 6:1, 6:3

На четвъртфинала Уилямс ще срещне Светлана Кузнецова, която по-рано днес постигна трудна победа над представителката на Германия Анжелик Кербер. В първия сет срещу Винчи поставената под номер 1 в схемата не срещна някакви кой знае какви затруднения.

След като Уилямс направи пробив още в първия гейм, състезателката от Апенините все пак беше близо до това да изравни във втория, но загуби и него, както и следващите два, преди да вземе петия. До края на сета фаворитката от САЩ обаче не допусна изненада и го взе с 6:1.

Вторият сет беше по-равностоен, като Винчи не позволи на своята съперничка да стигне до нов пробив в първите три гейма, в които сервираше, въпреки че американката имаше четири възможности да го стори. Все пак Уилямс успя да пробие своята противничка от петия път и да я победи.