Серина Уилямс успя да се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия, след като постигна сравнително лесна победа над японката Аюми Морита с 6:1, 6:3 гейма в отделните сетове.

Срещата между двете тенисистки продължи общо 1 час и 2 минути, като американската състезателка дори и не даде най-доброто от себе си в нея, но въпреки това стигна до успеха.

Първият сет започна страхотно за Уилямс и тя реализира два пробива, за да го спечели за много кратък период от време.

Втората част обаче бе по-тежка за американката и в един момент тя изоставаше с 0:2 гейма в резултата, след като позволи на Морита да я пробие.

След това обаче Серина реализира три пробива и стигна до крайния успех в мача. 

В актива си Уилямс записа 9 аса и 29 уинъра, както и 3 двойни и 25 непредизвикани грешки.

Следващата противничка на американката е рускинята Мария Кириленко, която надви Янина Викмайер през нощта.

Световната номер 1 в тениса Виктория Азаренка също се класира за следващия кръг на турнира, макар и да се измъчи доста. Представителката на Беларус успя да стигне до победа с 6:4, 4:6, 6:2 над американката Джейми Хемптън.

Срещата започна по страхотен начин за представителката на Беларус и тя поведе с 5:1 в резултата още в първия сет.

Нейната противничка обаче взе три поредни гейма и дори сервираше за изравняване, но при 5:4 Азаренка съумя да пробие и си взе своето.

Във втория сет американката тотално измъчи световната номер 1 и стигна до победата в него, като по този начин изравни сетовете на 1:1.

Тя обаче имаше проблеми с гърба и в крайна сметка в третия сет бе разбита от нейната опонентка.

Азаренка, която е настояща носителка на титлата от турнира, записа в актива си 6 двойни и 28 непредизвикани грешки, както и 1 ас и 17 уинъра.

Следващата и противничка е победителката от дуела между Елена Веснина и Роберта Винчи. Светлана Кузнецова също продължава напред в турнира, след като рускинята се наложи над Карла Суарес Наваро с 6:2, 4:6, 6:3.

Рускинята спечели уверено първия сет и го взе за по-малко от 40 минути игра, но при втория направи доста грешки - 19 непредизвикани, и го загуби.

В третия сет пък Кузнецова успя да задържи предимството си от един пробив и спечели частта и мача.

Следващата противничка на рускинята може да бъде Каролин Вожняцки, която има мач с Лесия Цуренко от Украйна.