Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Синсинати с общ награден фонд 2 168 400 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, българака бе надиграна с 2:0 сета от 19-годишната представителка на домакините Слоан Стивънс, в отделните части 4/6, 1/6.

Цвети започна двубоя изключително колебливо и допусна пробив още в първия си сервис гейм, който американката в последствие с лекота затвърди за 2/0. Последва период на превъзходство на нашата състезателка, която влезе в серия от три поредни гейма и поведе с 3/2.

Стивънс отговори със солидна игра при собствен начален удар, а в емблематичния седми гейм представителката на домакините стигна до нов брейк и отново излезе напред в резултата.

За щастие Пиронкова съумя за втори път да отговори светкавично и да изравни за 4/4, но за съжаление нашата тенисистка не се възползва от психологическото си предимство и позволи на опонентката си да вземе следващите два гейма и да затвори сета в своя полза.

Няма как да не направи впечатление крайно притеснителният процент на успеваемост в разиграванията при вкаран първи начален удар от страна на Цвети в този откриващ за двубоя сет, само 38 %, което е ясно доказателство за пасивната игра на нашата състезателка.

Втората част имаше абсолютно идентично начало – първи сервис гейм за пловдивчанката и пореден брейк за младата американка, която този път не изпусна инициативата и се подсигури със солиден аванс от 4/0.

Пиронкова спечели подаването си и намали пасива си, но за нещо повече Стивънс просто не й остави никакви шансове и така след само час и 13 минути игра българката напусна надпреварата.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова   Стивънс
57 1-ви сервис % 56
1 Асове 0
2 Двойни грешки 4
282 Възможности за пробив  6/14
47 Общо спечелени точки 63
  Времетраене: 1.13 ч.