Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи скоропостижно участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 825 280 долара.

След като преди седмица хасковлията отпадна още в първия кръг на пресявките в Торонто, преди минути той повтори това упражнение, допускайки загуба в първия квалификационен кръг и на надпреварата в Синсинати, където бе надигран от Раджийв Рам с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 7/6.

Още от началните минути на двубоя Григор даде индикации, че ни очаква напрегната нощ, губейки първото си подаване, но за щастие веднага след това българинът успя да заличи щетите, реализирайки рибрейк за 1/1.

Последваха минути, в които сервиращите имаха явно предимство, като представителят на домакините записа поредица от геймове на нула, което му вдъхнаха допълнителна доза самочувствие.

В неизбежния тайбрек Димитров първи стигна до минипробив за 4:3, но за съжаление веднага след това българинът допусна двойна грешка, а при 5:6 нервите му отново не издържаха и Гришо за втори път не успя да пласира началния си удар и на практика подари сета на своя опонент.

Във втората част картината на корта не се промени – с мощни сервиси подаващите с лекота вземаха своето, за да се стигне до десетия гейм, в който Григор отрази мачбол, преди да изравни за 5/5.

Последваха още два гейма, в които до пробив не се стигна и така спорът трябваше да се реши след втори тайбрек, в който Рам изоставаше с 2:3, но успя да спечели следващите пет разигравания, слагайки точка на двубоя със 7:3.

Така след близо час и половина игра Григор Димитров напусна турнира в Синсинати и постави доста въпросителни около здравословното си състояние и моментната си спортна форма преди началото на последния за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

Статистиката от двубоя:

Димитров   Рам
64 1-ви сервис % 67
10 Асове 11
6 Двойни грешки 0
 1/1 Възможности за пробив  1/3
69 Общо спечелени точки 82
  Времетраене: 1.29 ч.