Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи днес срещу световния номер 5 Давид Ферер в първи полуфинален сблъсък от програмата на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв) с общ награден фонд 410 175 евро.

Българинът, който е поставен под номер 3 в основната схема, ни зарадва вече с три поредни великолепни победи тази седмица на шведска земя, а днес, въпреки на пръв поглед непреодолимия съперник, има шанса да се превърне и в единствения наш представител, достигнал до финал на АТР турнир.

Само преди месец Гришо игра полуфинал на тревните кортове в Куинс, където отстъпи пред аржентинеца Давид Налбандиян, а пробива му в Бостад само показва, че той и Патрик Муратоглу работят в правилната насока.

И срещу Фредерико Жил, и срещу Алберт Рамос Димитров демонстрира великолепен тенис, съчетан с фантастично предвижване по корта и изключително постоянство, като единствената забележка, която може да имаме към него и плахото му начало и малко по-бавничкото му навлизане в ритъм в хода на двубоя.

Ако срещу Жил и Рамос това не се оказа фатално, то със сигурност срещу тенисист от класата на Ферер подобен подход би имало пагубно значение, затова искрено се надяваме още от първата минута Гришо да покаже най-доброто на което е способен и да дочака своя звезден миг.

Ако успее да преодолее именития испанец българинът ще запише първи успех над Ферер и  ще се реваншира до някъде за досегашните си две загуби, но по-важното е, че ще спори за титлата в Бостад и ще прибави към актива си цели 150 точки за световната ранглиста.

Двубоят е първи на централния корт и се очаква да започне около 14.00 часа българско време, като срещата ще може да се наблюдава на живо по интернет.

Ето и пътят на Димитров и Ферер до полуфиналите в Бостад:

  Г.Димитров  
кръг съперник резултат
I кръг Р. Дутра Силва 6/1, 6/4
II кръг Фредерико Жил 6/3, 6/4
четвъртфинал Алберт Рамос 7/6, 6/3
     
  Давид Ферер  
кръг съперник резултат
I кръг - -
II кръг Симоне Болели 6/4, 6/3
четвъртфинал Томи Робредо 6/3, 4/6, 6/0