Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна злощастно от международния тенис турнир на землена настилка от веригата “Чаланджър” в Прага с общ награден фонд 85 000 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата хасковлията, който беше поставен под номер 5 в основната схема, пропиля два мачбола и в крайна сметка допусна пълен обрат срещу Аляз Бедене за крайното 6/3, 5/7, 2/6.

Началото на двубоя бе повече от оптимистично за нашия състезател, който след ранно допуснатия пробив изцяло иззе инициативата и с лекота затвори първата част в своя полза.

Нещо повече превъзходството на българина продължи и във втория сет, като в десетия гейм (при 5/4) Гришо имаше възможността да сервира за крайната победа, но вместо да затвори мача това станахме свидетели на странен обрат, който поразвали отличните ни впечатления от двубоите на Димитров за купа “Дейвис” през уикенда.

Григор пропиля два мачбола и позволи на 150-ия в света Бедене да върне пробива, а след това и да измъкне сета след нови два гейма в негова полза.

Това сякаш сломи нашата първа ракета и в заключителния трети сет той просто беше фигурант на корта, позволявайки на словенеца почти без усилия да стигне до крайната победа след два часа и 20 минути игра.

Така българинът си тръгва от чешката столица само с осем точки за световната ранглиста и близо 1500 долара от наградния фонд, а следващото му участие е най-вероятно в квалификациите на Мастърса в Рим.

Статистиката от срещата:

Димитров   Бедене
64 1-ви сервис % 64
4 Асове 7
3 Двойни грешки 4
 3/7 Възможности за пробив  5/17
 94/193 Общо спечелени точки  99/193
  Времетраене: 2.20 ч.