Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи краткотрайната си авантюра в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Букурещ с общ награден фонд от близо 400 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата, приключила преди броени минути, хасковлията бе надигран с 2:0 сета от Ксавие Малис (Бел), в отделните части 6/2, 6/4.

За огромно съжаление първата ни ракета изигра един от най-посредствените си двубои до момента, като единствено в последните няколко минути на срещата загатна за възможностите си, но бе твърде късно за обрат, макар че гласовитата агитка на централния корт, която неистово го подкрепяше, почти предвкусваше това.

Още от самото начало на мача бе видно, че Гришо е твърде напрегнат, допускаше прекалено много брак в играта си и позволи на 31-годишния белгиец почти без усилия да изземе изцяло инициативата.

Най-смущаващото в тези минути бе, че българинът изглеждаше напълно безразличен и примирен към случващото се на корта и едва при резултат 2/6, 1/5 реши да покаже, че може да играе тенис от световна класа, но единственото, което постигна, бе да направи загубата си по-малко конфузна.

Ето всички резултати от днес:

Букурещ      
 /I кръг/:      
       
Лукаш Кубот 6 6  
Габриел Морару 2 3  
       
Матиас Бахингер 3 6 6
Филипо Воландри 6 1 3
       
Потито Стараче 6 6  
Жерами Шарди 3 0  
       
Ксавие Малис 6 6  
Григор Димитров 2 4