Супер финалът, който всички приятели на тениса очакваха и се надяваха да се състои,  вече е факт. Утре в директния сблъсък за трофея от Мастърса в Монте Карло един срещу друг ще застанат Рафаел Надал и Новак Джокович.

Сърбинът достигна до тази фаза от надпреварата, след като по-рано днес сътвори пълен обрат в двубоя си срещу Томаш Бердих, а преди минути испанецът очаквано срази съпротивата на Жил Симон в два сета – 6/3, 6/4.

Въпреки на пръв поглед убедителната победа на “Ел Торо”, която е 41-ва поред на кортовете в Княжеството, трябва да отдадем заслуженото и на французина, който спомогна полуфиналът да се превърне в истински спектакъл.

В началото на двубоя Симон дори имаше инициативата, но не успя да се възползва от открилите се възможности, докато Рафа бе убийствено ефективен и взе своето във възловите моменти, което му позволи да стине до необходимото му 6/3.

На старта на втората част 7-кратният шампион успя да спечели подаването на своя опонент и впоследствие въпреки неистовите усилия на французина той удържа преднината си, затваряйки мача след час и 51 минути игра.

Така утре Надал и Джокович ще се впуснат в поредната финална битка, като сърбинът ще се опита да спре хегемонията на испанеца в Монте Карло от 2004 година насам, докато задачата пред Рафа е осма титла и стоп на черната си серия от 7 поредни загуби срещу световния номер 1.

Статистиката от двубоя:

Надал   Симон
57 1-ви сервис % 57
3 Асове 2
2 Двойни грешки 2
21 Непредизвикани грешки 31
17 Уинъри 10
 2/5 Възможности за пробив  0/7
 67/121 Общо спечелени точки  54/121
  Времетраене: 1.51 ч.