Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи безславно дебютното си участие на супер турнира на землена настилка от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 950 евро.

След като по-рано днес, в първия квалификационен кръг, Димитров без проблеми преодоля никому неизвестния представител на домакините Тома Друе с 6/1, 6/3, преди минути, в директен сблъсък за попадане в основната схема, хасковлията отстъпи с 0:2 сета пред Михаил Кукушкин (Каз), в отделните части 4/6, 5/7.

Двубоят започна с предимство за сервиращите, които сравнително лесно спечелиха първите си две подавания, но в петия гейм българинът се пропука, позволи на представителя на Казахстан да стигне до пробив, който се оказа решаващ за изхода на първата част.

Вторият сет бе още по-оспорван, като на моменти изглеждаше така, сякаш Димитров има предимство, но в десетия гейм (при 5/4) нашият състезател пропусна два великолепни шанса да изравни резултата, а в последствие след двойна грешка буквално подари брейка на Кукушкин.

24-годишният етнически руснак не се нуждаеше от повече подаръци и сервира успешно за крайния успех, като по този начин взе реванш за загубата си от българина в Маями преди по-малко от месец.

Резултати:

Монте Карло      
квалификации:      
       
Фредерико Жил 6 3 7
Стив Дарсис 3 6 6
       
Гийом Руфин 1 6 6
Матиас Бахингер 6 3 3
       
Симоне Болели 6 6 7
Едуард Роджър-Васелин 7 2 5
       
I кръг:      
       
Иван Додиг 6 6  
Иван Любичич 0 3