Най-добрият наш тенисист в момента Григор Димитров започва днес участието си на супер турнира на землена настилка от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 427 975 евро.

Хасковлията заема 87-мо място в ранглистата на професионалните тенисисти и това наложи стартирането му още от пресявките в Княжеството, но по силата на жребия неговите опоненти не са от най-трудно преодолимите, което означава, че Гришо има отлични шансове за попадане в основната схема.

В първия квалификационен кръг днес Димитров ще се изправи срещу никому неизвестния представител на домакините Тома Друе, който дори няма класиране в класацията на АТР.

Мачът е трети от програмата на втория по големина корт на тенис комплекса в Монте Карло и се очаква да започне около 15.00 часа българско време.

При евентуален успех днес Гришо ще се осигури близо 2000 евро от наградния фонд и 16 точки за световната ранглиста, а следващ негов съперник, преди влизането в основата схема, ще бъде победителят от двойката Арно Клеман – Михаил Кукушкин.

Ето програмата за днес:

  COURT CENTRAL   COURT DES PRINCES
12.00 ч. Едуард Роджър-Васелин 12.00 ч. Тобиас Камке
  Даниел Муньос   Михаел Берер
следва Сергей Бубка следва Тобиас Огер
  Симоне Болели   Виктор Ханеску
следва Михаил Кукушкин следва Григор Димитров
  Арно Клеман   Тома Друе
следва Лукаш Росол    
  Гийом Руфин