След по-малко от четири часа на Grandstand в Крандън Парк, Маями, най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза в осминафинален сблъсък срещу световният номер 9 Янко Типсаревич.

Димитров вече записа най-доброто представяне на български състезател в турнир от сериите “Мастърс 1000” и първа победа над представител от топ 10, отстранявайки Томаш Бердих, така че от днешния сблъсък може само да спечели и да подобри значително класирането си ранглистата на професионалистите.

За съжаление статистиката от преките двубои между Димитров и Типсаревич не е на страната на младия хасковлия, който от досега изиграните два официални двубоя има две загуби, но да се надяваме, че Серена ще намери време да отскочи до Grandstand и отново ще подкрепи младата ни надежда.

Ако успее да се пребори с непредсказуемия сърбин, Гришо ще си осигури вече цели 180 точки за световната ранглиста, които ще му гарантират сериозен скок в класацията на АТР от идния понеделник.

Разбира се днешната програма на супер турнира в Маями ще ни продложи още много емоции, като шоуто на централния корт ще открият Рафа Надал и Кей Нишикори, а малко по-късно е и мачът на световния номер 1 Навак Джокович с Ришар Гаске.

Ето и цялата програма за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

час Централен корт час Grandstand
18.00 ч. Рафаел Надал 18.00 ч. Григор Димитров
  Кей Нишикори   Янко Типсаревич
не преди Мария Шарапова следва Николас Алмагро
20.00 ч. На Ли   Марди Фиш
следва Новак Джокович следва Анди Мъри
  Ришар Гаске   Жил Симон
следва Анди Родик следва Жо-Вилфред Цонга
  Хуан Монако   Флориан Майер
не преди Серена Уилямс    
2.30 ч. Каролине Возняцки    
следва Давид Ферер    
  Х.М. Дел Потро