Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров стартира блестящо участието си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 3 973 050 долара.

Преди минути, в среща от първия кръг на надпреварата, българинът постигна категорична победа над 72-ия в световната ранглиста Михаил Кукушкин с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/2.

Двубоят започна с леки проблеми за Григор, който имаше известни затруднения в собствените си сервис геймове, но за щастие всичко това трая само няколко минути и не доведе до никакви последствия.

След като в първите четири гейма двамата тенисисти успяха да задържат подаванията си (за 2/2) дойде времето на хасковлията, който влезе във впечатляваща серия и до края на сета не позволи на Кукушкин да увеличи повече своя актив.

За щастие обаче този път Гришо не спря до тук, като пълната му доминация продължи и в началото на втората част, повеждайки с 3/0, преднина, която му донесе нужната увереност и му позволи да приключи срещата без проблеми само след 54 минути игра.

Така Димитров записа първата си победа в основната схема на Мастърса в Маями, която автоматично ще му позволи да прибави нови 25 точки за световната ранглиста и 12 530 долара от наградния фонд.

Във втори кръг съперник на хасковлията ще бъде поставения под номер 29 Хуан Игнасио Чела, срещу когото българинът има вече един успех от турнира в Стокхолм през миналата година.

Статистиката от двубоя:
  

Димитров   Кукушкин
62 1-ви сервис % 56
5 Асове 0
0 Двойни грешки 3
 4/10 Възможности за пробив  0/1
 59/96 Общо спечелени точки  37/96
  Времетраене: 0.54 ч.