Роджър Федерер срещу Джон Иснър е финалът на тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

Това стана факт, след като снощи американецът срази световния номер 1 Новак Джокович с 2:1 сета, а в епизод 28 от класиката в модерния тенис, Маестрото от Базел не остави шансове на Рафаел Надал, побеждавайки го с 6/3, 6/4.

Още от първите минути на срещата Федерер ясно демонстрира намеренията си, че е готов да преследва победата, като с агресивна игра от основната линия и великолепни начални удари набързо поведе с 3/0.

Отговорът на Рафа обаче не закъсня и след серия от три поредно спечелени гейма испанецът заличи изоставането си, изравнявайки за 3/3.

В емблематичния седми гейм швейцарецът удържа подаването си, а след това отново стигна до пробив, като накрая безпроблемно сервира за успеха в първия сет.

На старта на втората част Федерер отново реализира ранен пробив, а малко по-късно стигна до възможността да сервира за мача (при 5/2). В този момент Надал опита за последно да промени негативния развой на срещата и успя да върне единия от пробивите за 4/5, но това бе максимума до което се добра в този двубой, след като при втория си опит швейцарецът успешно затвори мача.

Така за четвърти път в своята кариера Роджър Федерер се класира за финала на Индиън Уелс, като е интересно да се отбележи, че в досегашните си три финала Маестрото винаги е вдигал ценния трофей.

Статистиката от двубоя:

Федерер   Надал
64 1-ви сервис % 71
6 Асове 0
2 Двойни грешки 2
 4/6 Възможности за пробив  2/4
29 Уинъри 10
25 Непредизвикани грешки 13
  Времетраене: 1.34 ч.