Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на супер турнира на от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

След победата си в първи кръг над хърватина Иван Додиг, тази нощ, в среща от втория кръг на надпреварата, българинът загуби от поставения под номер 5 в основната схема Давид Ферер с 2/6, 2/6 за малко повече от час игра.

За разлика от предишния им сблъсък в Синсинати, този път Григор не успя изобщо да затрудни своя опонент, бракът в играта му изобилстваше, а едно от основните му оръжия – мощният начален удар изобщо не функционираше.

Мачът започна нервно и за двамата тенисисти и след по един ранно разменен пробив те възстановиха статуквото за 2/2, но оттук до края на сета инициативата бе изцяло на страната на Ферер, който след серия от четири поредни гейма набързо затвори първия сет.

Във втората част Григор продължи да ниже грешка след грешка, а Ферер продължи без проблемно да печели геймове, поведе с ранен пробив за 2/0, след това за момент понамали темпото на игра, но в крайна сметка безпроблемно стигна до успеха след само 66 минути игра.

Така българинът отново не успя да прескочи този втори кръг на турнирите от престижната категория, но и със заработените 25 точки от идната седмица ще си върне мястото в топ 100 на световната ранглиста.

Ето и статистиката от двубоя:

Ферер   Димитров
54 1-ви сервис % 59
3 Асове 2
4 Двойни грешки 2
 5/5 Възможности за пробив  1/4
15 Уинъри 8
20 Непредизвикани грешки 40
  Времетраене: 1.05 ч.