Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна още на старта на тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер Мандатори” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, пловдивчанката бе надиграна с 2:0 сета от Карла Суарес Наваро (Исп), в отделните части 6/4, 6/2.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше подобна, разочароваща за всички приятели на българския тенис, развръзка, след като Цвети започна многообещаващо и след ранен пробив поведе с 4/1.

Последва сравнително безпроблемно спечелено подаване от страна на испанката, за да се стигне до седмия гейм, в който българката буквално подари пробива на своята опонентка, допускайки двойна грешка.

Възловият момент в двубоя обаче бе следващият, осми гейм, продължил повече от двадесетина минути, в който Цвети стигна до цели 9 шанса за пробив, но не успя да оползотвори нито един и в крайна сметка Суарес успя да изравни за 4/4.

Това сякаш окончателно пречупи първата ни ракета и оттук до края на двубоя преимуществото премина изцяло на страната на испанката, която влезе в серия от 7 поредни гейма в своя полза и не само че измъкна първата част, но поведе с ранен пробив на старта и на втория сет.

Цвети опита да спре негативната серия и постигна частичен успех, но Наваро не изпусна контрола върху развитието на мача и след точно два часа игра сложи точка на спора.

Статистиката от срещата:

Наваро   Пиронкова
67 1-ви сервис % 55
0 Асове 0
2 Двойни грешки 4
 4/10 Възможности за пробив  1/15
 83/154 Общо спечелени точки  71/154
  Времетраене: 2.00 ч.