Първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова се класира за третия кръг на супер турнира на твърда настилка от категорията “Премиер” в Доха с общ награден фонд 2 268 400 долара.

След безапелационната победа на старта на кампанията си в катарската столица срещу словенката Полона Херцог, тази вечер пловдивчанката бе не по-малко категорична и срещу шампионката от Париж Анжелик Кербер, отстранявайки я с 6/4, 6/1 за малко повече от час игра.

Още от самото начало на двубоя стана видно, че Цвети е максимално концентрирана и отлично подготвена за днешната битка, като ефективността на първия й начален удар бе около 70 процента, което спомогна за лесно спечелените от нейна страна сервис геймове.

Нещо повече, в четвъртия гейм Пиронкова стигна до пробив, а малко по-късно и до ситуация да сервира за сета при 5/3. Точно в този момент българката допусна моментна загуба на концентрация и позволи на Кербер да върне пробива, но веднага след това Цвети отново спечели подаването на германката и на практика затвори първата част.

Интрига във втория сет имаше само да 1/1, след което най-добрата ни тенисистка влезе в чудесна серия от 5 последователно спечелени гейма и само след 66 минути игра стигна до впечатляващия успех.

Така в спор за място на четвъртфиналите Пиронкова ще се изправи срещу французойката Марион Бартоли, отстранила по-рано днес Анабел Медина Гаригес.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

Кербер

59

1-ви сервис %

64

1

Асове

0

1

Двойни грешки

0

 4/7

Възможности за пробив

 1/1

 60/101

Общо спечелени точки

 41/101

Времетраене: 1.06 ч.