Янко Типсаревич записа първата си победа в заключителния шампионат на мъжката тенис асоциация (АТР) в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

Сърбинът се включи в надпреварата на мястото на отказалия се Анди Мъри и днес поднесе голямата изненада, нанасяйки второ поражение на световния номер 1 Новак Джокович с 3/6, 6/3, 6/3.

Двубоят започна отлично за Ноле, който се възползва по най-добрия начин от моментната загуба на концентрация на Типсаревич в четвъртия гейм, стигна до пробив за 3/1, след което не изпусна водачеството си до края на сета.

С това обаче се изчерпаха добрите моменти за световния номер 1, който видимо бе далеч от познатата спортна форма, позволи на своя сънародник изцяло да поеме инициативата и логично се стигна до пълен обрат след два поредни сета за Типсаревич с по 6/3.

Така Янко приключва участието си в Лондон с гордо вдигната глава и приповдигнато самочувствие от днешния успех, а за Джокович остава да се надява, че в стремежа си да избегне челна среща с “експресния влак” (ФедЕкспрес), Давид Ферер ще победи Томаш Бердих и ще класира Ноле на полуфиналите.

Статистика от днешния двубой:

Типсаревич

Джокович

55

1-ви сервис %

65

4

Асове

8

4

Двойни грешки

2

 4/7

Възможности за пробив

 2/4

 84/168

Общо спечелени точки

 84/168

 

Времетраене: 2.08 ч.