5-кратният носител на трофея Роджър Федерер продължава победния си марш в тазгодишното издание на супер турнира между осемте най-добри тенисисти в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

След двата си успеха над Жо-Вилфред Цонга и Рафаел Надал, днес Маестрото от Базел записа победа и над Марди Фиш с 6/1, 3/6, 6/3 и така безапелационно зае първото място в предварителната група.

Днешният двубой започна повече от добре за швейцареца, който доминираше изцяло в първия сет и след като спечели и трите подавания на своя опонент безпроблемно стигна до убедителното 6/1.

Малко изненадващо на фона на показаното до момента, но във втория сет нещата се завъртяха на 180 градуса и инициативата премина изцяло на страната на американеца, който значително поизчисти непредизвиканите грешки и започна сериозно да притиска Федерер.

Резултатът не закъсня и след ранен пробив Фиш си осигури комфортна преднина от 4/1, която се оказа напълно достатъчна статуквото на корта да бъде възстановено.

Така изходът на двубоя трябваше да бъде решен в заключителната трета част, в която Федерер отново пое контрола върху случващото се на полето, повиши значително нивото си на игра, поведе набързо с 3/0 и напълно заслужено стигна до крайния успех.

В опит да се класира на финала Роджър Федерер ще се изправи срещу тенисиста заел второто място в група А, като има голяма вероятност това да е Новак Джокович.

Статистиката от двубоя:

Федерер

Фиш

59

1-ви сервис %

57

7

Асове

10

0

Двойни грешки

1

 4/10

Възможности за пробив

 2/9

 90/166

Общо спечелени точки

 76/166

 

Времетраене: 1.49 ч.