5-кратният носител на трофия Роджър Федерер е първият полуфиналист в тазгодишното издание на супер турнира между осемте най-добри тенисисти в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

Това стана факт, след като преди броени минути швейцарецът записа втората си победа в надпреварата, надделявайки по безапелационен начин над основния си съперник през последните години Рафел Надал с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/0.

Още от началните минути на срещата Федерер показа защо е считан за основен фаворит за спечелването на титлата, влизайки в двубоя максимално концентриран и поемайки инициативата от първия миг.

От другата страна на мрежата пък Надал стоеше изключително пасивен, като опитваше в типичния си стил да натиска бекхенда на швейцареца, но този път Маестрото бе подготвен отлично и не се пропука нито веднъж.

В шестия гейм Федерер нанесе решителния си удар, печелейки на нула подаването на испанеца, което се оказа напълно достатъчно за спечелването на сета, имайки предвид почти безгрешната игра на настоящия шампион в собствените му сервис геймове.

В тази първа част швейцарецът записа 12 печеливши удара срещу един единствен за Надал, което ясно илюстрира картината на централния корт в “О2 Арена”.

Разликите в класите стана още по-видна във втория сет, в който Федерер буквално разпиля своя противник, записвайки серия от шест поредни гейма, с която на практика сложи край на поредицата от три поредни победи за Надал в мачовете помежду им.

Eто и статистиката:

Федерер

Надал

68

1-ви сервис %

73

6

Асове

1

1

Двойни грешки

0

 4/6

Възможности за пробив

 0/0

28

Уинъри

4

8

Непредизвикани грешки

7

Времетраене: 1.02 ч.