Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров записа чудесна победа на старта на международния тенис турнир на твърда настилка в Стокхолм с общ награден фонд 600 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата в шведската столица, завършила преди броени минути, българинът срази с 2:0 сета представителя на САЩ Райън Суитинг, в отделните части 6/3, 6/1.

Двубоят започна отлично за Димитров, който спечели първия си сервис гейм на нула, а в четвъртия успя да пробие подаването на американеца и да поведе с 3/1.

Този брейк се оказа достатъчен за хасковлията, който въпреки че изпитваше сериозни затруднения с пласирането на първия си начален удар, не допусна пробив и затвори сета след 6/3.

Два поредни пробива на старта на втората част позволиха на Григор да си осигури повече от комфортна преднина от 4/0, след което даде само гейм на своя опонент преди  да стигне до крайната победа.

Така след успеха си днес Григор Димитров си заработи 20 точки за световната ранглиста, а в следващия кръг го очаква поставеният под номер 4 в основната схема Хуан Игнасио Чела (Арж).

Статистиката от двубоя:

Димитров

Суитинг

58

1-ви сервис %

72

6

Асове

2

2

Двойни грешки

1

 4/12

Възможности за пробив

 0/1

 67/114

Общо спечелени точки

 47/114

Времетраене: 1.14 ч.