Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи с участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Банкок с общ награден фонд 587 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата младият хасковлия бе надигран с 2:0 сета от световния номер 4 Анди Мъри, в отделните части 6/4, 6/4.

Двубоят започна обнадеждаващо за Григор, който с лекота спечели първите си две подавания, а в четвъртия гейм достигна до три възможности за пробив, които за съжаление не успя да оползотвори.

Това даде възможност на Мъри да се измъкне от критичната ситуация, но въпреки всичко трябва да отбележим, че в тези минути българинът стоеше много добре на корта и бе напълно равностоен на именития си съперник.

В деветия гейм обаче Григор допусна моментна загуба на концентрация, която доведе до 0:40 при негов сервис, а за тенисист от класата на Мъри това се оказа достатъчно да реализира решителен пробив, след който безпроблемно да сервира за първия сет.

По абсолютно идентичен сценарий се разви и втората част, като до 4/4 сервиращите нямаха особени проблеми, за да се стигне до коварния за Димитров девети гейм, в който той отново бе пробит, след което британецът с лекота сервира за крайната победа.

С достигането си до четвъртфиналите в Банкок Григор Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 17 400 долара от наградния фонд.

Ето и статистиката от двубоя:

Димитров

Мъри

62

1-ви сервис %

53

4

Асове

2

3

Двойни грешки

0

 0/3

Възможности за пробив

 2/3

 53/117

Общо спечелени точки

 64/117

 

Времетраене: 1.29 ч.