Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров продължава с отличните си изяви в тазгодишното издание на Откритото първенство на Тайланд в Банкок с общ награден фонд 587 000 долара.

След като победи на старта на кампанията си хърватина Иван Додиг, преди минути хасковлията успя да се наложи с 2:0 сета и над италианеца Симоне Болели, в отделните части 7/6, 6/1 за час и 35 минути игра и така си осигури място сред най-добрите осем в надпреварата.

Двубоят започна равностойно, като в първата част Димитров демонстрира изключително стабилна игра в собствените си сервис геймове, но за жалост не успя да пробие подаването на своя опонент и логично развръзката на сета трябваше да настъпи след тайбрек.

В него българинът имаше предимство и достигна до първия си сетбол при 6:5. За съжаление точно в този момент Гришо допусна досадна двойна грешка и позволи на Болели да остане в сета.

При 7:6 Димитров пропусна и втория си сетбол, при 8:7 и третия, за да се стигне най-накрая до 9:8, когато българинът реализира четвъртата си възможност и сложи точка на спора в тази част.

Вторият сет стартира с два убедително спечелени сервис гейма от сервиращите, но в третия българинът най-накрая успя да пробие подаването на своя опонент, след което с помощта на великолепния си пръв начален удар затвърди пробива си за 3/1.

Оттук до края на мача Григор заигра още по-уверено и зряло, не прибързваше със завършващите удари, показа фантастично предвижване по корта, миксираше умело ударите си от основната линия и напълно заслужено и безпроблемно стигна до крайния успех.

Така в опит да се класира за пръв път на полуфиналите в турнир от календара на АТР Григор Димитров ще има възможността да премери сили със световния номер 4 Анди Мъри, който по-рано днес без особени затруднения отстрани Михаел Берер (Гер) с 6/4, 6/2.

С достигането си до тази фаза от турнира Григор Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 17 400 долара от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:

Димитров

 

Болели

61

1-ви сервис %

78

11

Асове

1

3

Двойни грешки

0

 3/7

Възможности за пробив

 0/0

 77/133

Общо спечелени точки

 56/133

 

Времетраене: 1.35 ч.