Първата ни ракета Цветана Пиронкова приключи с участието си на супер турнира от категорията “Премиер” в Токио с общ награден фонд 2 050 000 долара.

След като рано тази сутрин пловдивчанката спечели доиграването срещу Хисела Дулко, преди минути, в среща от втория кръг на надпреварата, тя отстъпи с 0:2 сета пред поставената под номер 4 в основната схема Вера Звонарьова, в отделните части 5/7, 0/6.

Цвети започна отлично двубоя си с рускинята и още в първия сервис гейм на своята опонентка стигна до две възможности за пробив. За съжаление българката не успя да се възползва от тях, но в третия гейм не сгреши и стигна до брейк, който в последствие затвърди за 3/1.

Пиронкова продължи да печели подаванията си до ключовия десети гейм, в който трябваше да сервира за сета, но точно в този момент нервите й не издържаха и тя позволи на Звонарьова да върне пробива и да изравни за 5/5.

Това сякаш пречупи напълно първата ни ракета и оттук до края на мача Пиронкова не успя да спечели нито един гейм.

С достигането си до втори кръг на турнира в Токио българката успя да защити точките си от миналата година и по всяка вероятност няма да загуби позиции в световната ранглиста, а през следващата седмица ще участва на силния турнир в Пекин.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

Звонарьова

59

1-ви сервис %

60

0

Асове

5

3

Двойни грешки

3

 1/5

Възможности за пробив

 5/10

 46/118

Общо спечелени точки

 72/118

 

Времетраене: 1.23 ч.