Най-добрата ни тенисистка в момента Цветана Пиронкова започна с успех кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер” в Токио с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата пловдивчанката се наложи с 2:0 сета над представителката на Аржентина Хисела Дулко, в отделните части 7/6, 6/1.

Срещата започна още вчера, но по средата на тайбрека в първия сет бе прекъсната поради проливния дъжд над японската столица, а организаторите взеха решение мачът да се доиграе рано тази сутрин.

При подновяването на играта (при резултат 3:2 в тайбрека за Цвети), Пиронкова бе блестяща и след серия от четири поредно спечелени точки измъкна сета и охлади ентусиазма на своята опонентка.

Във втората част нашата тенисистка бе пълновластна господарка на корта, реализира два безответни пробива и след общо два часа и 17 минути игра сложи точка на спора и си осигури място във втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу поставената под номер 4 Вера Звонарьова.

За съжаление Цвети няма да има много време за възстановяване, тъй като сблъсъкът й с рускинята и предвиден за днес преди обяд, около 10.00 часа българско време.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

Дулко

51

1-ви сервис %

59

1

Асове

2

3

Двойни грешки

6

 3/8

Възможности за пробив

 1/5

 84/147

Общо спечелени точки

 63/147

  Времетраене: 2.17 ч.