Тежки времена изглежда се задават за най-добрия ни тенисист в момента Григор Димитров, след като днес хасковлията допусна крайно неприятно поражение на старта на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Метц с общ награден фонд 450 000 евро.

Българинът имаше шанса да започне кампанията си във Франция срещу квалификант – 148-ия в световната ранглиста Игор Сайслинг (Хол), но вместо да се възползва от случая и да се опита да защити точките си от миналата година (титла от Чалънджъра в Банкок), Димитров записа загуба с 0:2 сета, в отделните части 2/6, 2/6.

Още от първите минути на двубоя стана видно, че първата ни ракета няма нужната нагласа за този сблъсък, след като допусна холандеца да влезе в серия от пет последователно спечелени гейма, с която на практика предреши изхода на първия сет.

Втората част също не започна по най-добрия начин за Димитров, който въпреки приличния си процент на вкаран първи сервис отново загуби подаването, позволи на Сайслинг да дръпне с 2/0, а след това не намери сили да промени случващото се накорта и така след само 54 минути игра напусна надпреварата.

В началото на тази седмица Григор загуби 6 позиции в световната ранглиста, а по всичко изглежда, че пропадането му ще продължи, като шанс за спиране на негативната тенденция ще има в Тайланд след няколко дни, където е заявил участие в турнир от категорията АТР 250.

Статистиката от двубоя:

Сайслинг

 

Димитров

57

1-ви сервис %

76

10

Асове

1

2

Двойни грешки

2

 4/6

Възможности за пробив

 0/2

 55/88

Общо спечелени точки

 33/88

 

Времетраене: 0.54 ч.