Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи с участието си на международния тенис турнир на твърди кортове в Уинстън-Салем (САЩ) с общ награден фонд 553 125 долара.

В среща от осминафиналната фаза на надпреварата българинът, който бе поставен под номер 14 в основната схема отстъпи с 1:2 сета пред 22-ия в световната ранглиста Александър Дългополов, в отделните части 4/6, 6/1, 6/7.

Двубоят започна с трудно спечелен сервис гейм за Димитров, но веднага след това той успя да стигне до три поредни възможности за брейк, които за съжаление не успя да оползотвори.

В третия гейм украинецът нанесе решителния си удар, печелейки подаването на Гришо, което в последствие се оказа достатъчно Дългополов да запише първия сет в своя актив.

На старта на втората част 22-ят в света дори поведе с пробив, но последва тотален срив в играта му, позволил на първата ни ракета да влезе във великолепна серия от 6 последователно спечелени гейма, с което на практика резултатът бе изравнен.

Заключителният трети сет стартира с продължителен сервис гейм за украинеца, в който той удържа подаването, след което последваха силни минути за сервиращите и логично се стигна до тайбрек.

В него Дългополов пръв поведе с минипробив, но хасковлията бързо заличи изоставането си, а при 7:6 Димитров дори имаше мачбол, който украинецът отрази след приличен начален удар.

Така се стигна до фаталната грешка на Гришо от форхенд, с която даде предимство на украинеца, след което благодарение на поредния си мощен сервис той сложи точка на спора.

Статистиката от двубоя:

Дългополов

Димитров

41

1-ви сервис %

56

9

Асове

10

6

Двойни грешки

5

 2/9

Възможности за пробив

 3/8

 96/198

Общо спечелени точки

 102/198

 

Времетраене: 2.13 ч.