Анди Мъри спечели титлата от престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

Във финалния двубой, който завърши преди броени минути, британецът надделя над световния номер 1 Новак Джокович с 6/4, 3/0 и отказване на сърбина поради контузия в рамото.

Така след като Роджър Федерер успя да наруши ореола на непобедимия сърбин на полуфинала на Ролан Гарос, днес “шотландския боец” нанесе второто поражение на Джокович от началото на 2011 година.

Финалният сблъсък започна с подчертано предимство на Мъри, който поведе с 2/0, но постепенно възпитаникът на Мариан Вайда успя да напипа ритъма си на игра и да изравни за 3/3.

За съжаление на многобройните му фенове обаче в тези минути бе видно, че Ноле е далеч от най-добрата си форма и причина за това е може би наистина силната болка в рамото му, която не му позволи да се противопостави изцяло на Мъри.

Британецът стигна до нов пробив в емблематичния седми гейм, а след това безпроблемно взе подаванията си и затвори първия сет след 6/4, а на почивката между двете части световният номер 1 се възползва от правото си на медицински таймаут.

Въпреки усилията на физиотерапевта след само три изиграни гейма във втория сет Джокович прекрати участието си и постави доста въпросителни в навечерието на Откритото първенство на САЩ.

Статистиката от двубоя:

Мъри

Джокович

56

1-ви сервис %

66

1

Асове

0

0

Двойни грешки

1

 4/6

Възможности за пробив

 1/2

 51/84

Общо спечелени точки

 33/84

Времетраене: 1.13 ч.