Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Синсинати с общ награден фонд 2 430 000 долара.

В изключително драматичен сблъсък от третия кръг на надпреварата “Ел Торо” успя да отстрани с 2:1 сета своя сънародник и добър приятел Фернандо Вердаско, в отделните части 7/6, 6/7, 7/6.

Двубоят започна нервно и за двамата испанци, които подвластни на напрежението се надпреварваха да нижат грешка след грешка, в следствие на което в първите шест гейма си размениха по два пробива.

Последваха минути, в които сервиращите стабилизираха играта си и логично се стигна до тайбрек, в който Вердаско имаше предимството на минипробива, но нервите му не издържаха и той позволи на левичаря от Майорка да измъкне първия сет след 7:5.

Във втората част Вердаско се опита да бъде още по-агресивен, успя да стигне пръв до пробив, в осмия гейм (за 5/3), но веднага след това допусна рибрейк и позволи на Надал да остане в сета.

В последвалия втори пореден тайбрек бившата половинка на Ана Иванович най-накрая успя да вземе своето и след 7:4 възстанови статуквото на корта.

Заключителната трета част започна и протече по познатия вече сценарий – пробив за Вердаско, последван от моментален рибрейк и отново тайбрек, в който след четири пропуснати мачбола, при петата си възможност Надал най-накрая сложи точка на спора.

Статистиката от двубоя:

Надал

Вердаско

71

1-ви сервис %

79

5

Асове

8

2

Двойни грешки

7

 4/6

Възможности за пробив

 4/10

 123/251

Общо спечелени точки

 128/251

Времетраене: 3.38 ч.