Бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс спечели титлата от престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Торонто с общ награден фонд 2 050 000 долара.

Във финалния сблъсък, завършил преди броени минути, американката надигра с 2:0 сета Саманта Стоусър (Австрл), в отделните части 6/4, 6/2.

Двубоят започна с подчертано предимство на сервиращите, като в първите 8 гейма най-доброто, до което успяваха да се доберат посрещащите бе да спечелят едно-две разигравания.

В деветия гейм обаче картината на корта коренно се промени, след като Серена най-накрая намери ретурите си, успя да притисне Стоусър и да реализира така необходимия й пробив, след който безпроблемно сервира за успеха в първия сет.

Възходящата линия в представянето на американката продължи и в началото на втората част, когато тя стигна до ранен пробив, който бе затвърден за 2/0, като в тези минути бе очевидно, че Серена здраво държи развоя на срещата в свои ръце и единствено от нея зависи кога и как ще завърши този двубой.

Въпреки болките в китката си Стоусър се опита де окаже някаква съпротива, но единственото до което успя да се добере бяха двата гейма във втория сет е една възможност за пробив в самия край на двубоя, останала неоползотворена.

Така 10 години след първия си триумф на канадска земя Серена Уилямс отново стигна до ценното отличие, което ще я изстреля в подножието на топ 30, като по всичко изглежда, че американката ще си осигури място сред поставените за US Open.

Статистиката от двубоя:

Уилямс

Стоусър

56

1-ви сервис %

54

9

Асове

4

2

Двойни грешки

2

 3/7

Възможности за пробив

 0/1

 62/109

Общо спечелени точки

 47/109

Времетраене: 1.18 ч.