Изненадите в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал продължават, като рано тази сутрин от поредната поднесе хърватинът Иван Додиг.

В драматична среща от втория кръг на надпреварата Додиг успя да отстрани един от основните претенденти за трофея – Рафаел Надал, след успех с 2:1 сета, в отделните части 1/6, 7/6, 7/6.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше подобен шокиращ завършек, след като испанецът тотално надигра своя противник в първия сет, поведе с пробив на старта на втория и по всичко изглеждаше, че отиваме към един протоколен завършек, когато нещата се объркаха за “Ел Торо”.

Благодарение на великолепния си начален удар и доста по-агресивния си стил на игра Додиг успя да заличи изоставането си, а в последвалия тайбрек да покаже и по-здрави нерви и след 7:5 да възстанови статуквото на корта.

В заключителната трета част отново изглеждаше така сякаш Надал контролира събитията – ранен пробив и преднина от 3/0, възможност да затвори мача на свой сервис при 5/3, но вместо това се стигна до втори пореден тайбрек и ето че сензацията бе налице.

Така след изненадващата загуба вчера на победителя от последните две издания на надпреварата Анди Мъри, ето че и поставеният под номер 2 в основната схема Рафа Надал напусна турнира, което разбира се отваря широко вратата за т.нар. скрити фаворити в тази част на схемата като Марди Фиш и Янко Типсаревич.

Статистиката от двубоя:

Додиг

Надал

58

1-ви сервис %

52

19

Асове

7

3

Двойни грешки

2

 3/4

Възможности за пробив

 5/11

 106/223

Общо спечелени точки

 117/223

 

Времетраене: 3.09 ч.