Защитаващият титлата си Анди Мъри отпадна още на старта на тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монреал с общ награден фонд 2 430 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата британецът, който бе поставен под номер 4 в основната схема, бе надигран с 2:0 сета от Кевин Андерсън (ЮАР), в отделните части 6/3, 6/1.

Още от първите минути на сблъсъка стана видно, че Мъри е далеч от оптималната си спортна форма в началото на сезона на хард на американска земя, като играта му бе напълно безидейна, вяла, а на моменти дори изглеждаше така, сякаш шотландецът насила е дошъл в Монреал.

От другата страна на мрежата пък Андерсън бе пределно мотивиран, демонстрира отлична игра, особено при разигран първи начален удар, във всеки изгоден момент успяваше да излезе на мрежата и да завърши разиграването по ефектен начин.

За целия първи сет Мъри не стигна до нито една възможност за пробив, а на старта на втората част буквално подари подаването си на своя опонент и на практика предреши изхода на сблъсъка.

Все пак в третия гейм Мъри стигна до два поредни шанса да се върне в мача, но южноафриканецът извика на помощ великолепния си начален удар, измъкна подаването си и до края на мача не даде на световния номер 4 да увеличи актива си.

Така Анди Мъри ще загуби 1000 точки, които се полагат за титлата от надпреварата, но въпреки това ще запази четвъртото си място в световната ранглиста.

Статистиката от двубоя:

Андерсън

Мъри

65

1-ви сервис %

48

5

Асове

3

2

Двойни грешки

5

 4/5

Възможности за пробив

 0/2

27

Уинъри

10

15

Непредизвикани грешки

19

 

Времетраене: 1.10 ч.