Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров приключи участието си на международния тенис турнир на твърди кортове в Лос Анжелис с общ награден фонд 619 500 долара.

След успеха на старта на кампанията си срещу Томи Хаас, преди броени минути, в мач от втория кръг на надпреварата, българинът отстъпи с 0:2 сета пред 64-ия в световната ранглиста Алекс Богомолов, в отделните части 4/6, 3/6.

Далеч по-притеснителен от резултата обаче бе игровият облик на хасковлията в този двубой, който изобщо не успя да се настрои за ритъма на мача, допусна тотален срив в играта си (след деветия гейм на първия сет) и напълно логично се прости с надеждите за евентуален сблъсък с Хуан Мартин Дел Потро.

Срещата започна с превъзходство на сервиращите, но в осмия гейм, след две двойни грешки, Димитров буквално подари подаването си на Богомолов. Още в ответния гейм българинът стигна до рибрейк, за може веднага след това отново да подари сервиса си, а с това и първия сет.

“Безтегловното” състояния на българина продължи и в началото на втората част, когато ударите му от основната линия или попадаха в мрежата, или излизаха доволно в аут, което доведе до преднина от 3/0 за Богомолов и 15:40 при сервис на Димитров.

Последва мимолетно пробуждане на хасковлията, който загатна, че потенциала и възможностите му са много по-големи от това, което демонстрира в момента, но за съжаление епизодът бе твърде кратък и така след час и 22 минути игра авантюрата му на Западния бряг приключи.

Статистиката от двубоя:

 

Димитров

Богомолов

58

1-ви сервис %

71

3

Асове

0

3

Двойни грешки

4

 2/4

Възможности за пробив

 4/7

 54/118

Общо спечелени точки

 64/118

 

Времетраене: 1.22 ч.