Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с летящ старт участието си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Лос Анжелис с общ награден фонд 619 500 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, хасковлията, който е поставен под номер 7 в основната схема, надигра с 2:0 сета бившето тенис величие Томи Хаас, в отделните части 6/3, 6/2.

Двубоят започна нервно и за двамата състезатели, в следствие на което си размениха по един ранен пробив, но при 2/2 Гришо успя да спечели три последователни гейма и въпреки че германецът върна единия от пробивите, отразявайки сетбол, неизбежното се случи и българинът затвори първия сет след 6/3.

Във втората част превъзходството на Димитров бе значително по-осезаемо, а и явно се видя, че Хаас е далеч от най-добрата си спортна форма, вследствие на 15-месечната пауза поради контузии.

Българинът изцяло диктуваше събитията на корта, демонстрира отлично предвижване, като единствената забележка към представянето му е свързана, че и в края на втората част, когато имаше възможността да сервира за мача, Гришо отново допусна моментна загуба на концентрация, която за щастие този не бе фатална, но в много по-оспорвани двубои може да се окаже решаваща.

В опит да се класира на четвъртфиналите Григор Димитров ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс Богомолов, който по-рано днес отстрани квалификанта Грег Джоунс с 2:1 сета.

Резултати:

I кръг:
Игор Куницин 6 6
Фернандо Гонсалес 4 3
Райън Харисън 6 7 6
Ричард Беранкис 7 5 3
Алекс Богомолов 4 6 6
Грег Джоунс 6 1 1
Ернест Гулбис 2 6 7
Ксавие Малис 6 3 6