Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на международния тенис турнир на твърди кортове в Атланта с общ награден фонд 531 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата хасковлията не успя да се пребори с квалификанта Раджийв Рам и в крайна сметка отстъпи с 0:2 сета, в отделните части 4/6, 4/6.

Като цяло Григор изигра един доста посредствен двубой, в който играта му видимо не спореше, допусна множество непредизвикани грешки и напълно резонно записа втората си загуба от американеца.

Мачът започна с ранен пробив за Рам, който успя да дръпне с 3/1 и до края на първата част не остави никакви шансове на българина да застраши лидерството му.

Сценарият на втория сет бе напълно аналогичен, като отново в самото му начало Григор загуби подаването си и до самия край на срещата така и не успя да намери начин да застраши своя противник и поне да стигне до възможност за връщане на пробива.

Така след само 73 минути игра Димитров приключи с участието си в Атланта и пропусна великолепната възможност във втория кръг на надпреварата да премери сили с бившия водач в световната ранглиста Лейтън Хюит.

През следващата седмица българинът е заявил участие на турнира в Лос Анжелис, който също е на твърди кортове и е с общ награден фонд 619 500 долара.

Резултати:

I кръг:
Никола Маю 7 6
Ричард Беранкис 6 2
Райън Харисън 6 7
Юичи Сугита 1 6
Лейтън Хюит 6 6
Филип Симондс 4 4
Маринко Матошевич 6 6 7
Игор Куницин 7 2 5