Най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова приключи участието си на международния тенис турнир на землени кортове в Палермо (Ит) с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на турнира пловдивчанката, която бе поставена под номер 6 в основната схема, отстъпи с 0:2 сета пред водачката Флавия Пенета, в отделните части 2/6, 2/6.

Двубоят започна изключително равностойно, като първите два гейма продължиха близо 20 минути и завършиха с по един разменен пробив, но за съжаление с това се поизчерпаха положителните моменти за Пиронкова и оттук до края на мача инициативата бе на италианката.

След серия от четири поредни гейма в своя полза Пенета стигна до комфортната преднина от 5/1 и бе само въпрос на време да затвори първата част.

Вторият сет отново започна с продължителни разигравания от основната линия, но ясно се видя, че в решителните моменти Цвети се пропуква от форхенд, не успяваше да натисне италианката и да се възползва от открилите се възможности.

При 2/2 Пенета влезе в нова серия от 4 поредни гейма, с която на практика предреши изхода на двубоя и си осигури място във финалната четворка на надпреварата.

Така Пиронкова напусна турнира на сицилианска земя със 70 точки за световната ранглиста и 5 340 долара от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

Пенета

65

1-ви сервис %

75

2

Асове

2

2

Двойни грешки

2

 1/9

Възможности за пробив

 5/9

 48/118

Общо спечелени точки

 70/118

Времетраене: 1.25 ч.