Най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова записа втора поредна победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Палермо с общ награден фонд 220 000 долара.

След успеха на старта на надпреварата над Анна Татишвили, днес пловдивчанката, която е поставена под номер 6 в основната схема сътвори впечатляващ обрат срещу Сорана Кърстеа за крайното 2/6, 6/1, 6/1.

Двубоят започна трудно за Пиронкова, която на три пъти загуби подаването и логично отстъпи първата част, но след това изяло пое контрола върху случващото се на корта и до края на мача дори не даде възможност за пробив на своята опонентка.

Във втората част Цвети поведе с 2/0, Кърстеа намали изоставането си печелейки собствения си сервис гейм, но след това последва изпепеляваща серия от осем поредни гейма в сметката на първата ни ракета, с която буквално отказа своята съперничка.

Така в опит да повтори най-доброто си представяне в Палермо от 2005 година, когато игра полуфинал, Цвети ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между водачката в схемата Флавия Пенета и французойката Матилде Йохансон.

С достигането си до четвъртфиналите Цвети си осигури 5340 долара от наградния фонд и ще добави към актива си 40 точки за световната ранглиста.

Ето и статистиката от двубоя:

Пиронкова

Кърстеа

65

1-ви сервис %

49

1

Асове

0

1

Двойни грешки

2

 6/9

Възможности за пробив

 3/7

 73/131

Общо спечелени точки

 58/131

 

Времетраене: 1.35 ч.