Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова започна по най-добрия начин участието си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Палермо с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата пловдивчанката, която е поставена под номер 6 в основната схема, успя да срази с 2:0 сета представителката на Грузия Анна Татишвили, в отделните части 6/2, 7/5.

Двубоят започна със серия от четири поредни пробива, но след като успя да удържи подаването си в петия гейм (за 3/2), Цвети не остави повече шансове на своята опонентка до края на първия сет.

Началото на втория сет бе за младата грузинка, която отново започна с ранен пробив, който този път бе затвърден, но Цвети бързо намери подходящия отговор и изравни за 2/2.

Последваха нови два гейма в сметката на Татишвили и ново изравняване за 4/4, за да се стигне до десетия гейм, в който при сервис на грузинката Цвети стигна до два мачбола (15:40), които за съжаление не успя да оползотвори.

Все пак до тайбрек не се стигна, след като в дванадесетия гейм Пиронкова отново получи две възможности да затвори мача, пропусна първата, но при втората не сгреши и така след точно час и половина стигна до крайната победа.

В спор за място на четвъртфиналите Цвети Пиронкова ще спори с победителката от сблъсъка между Сорана Кърстеа (Рум) и Андреа Хлавачкова (Чех).

Ето и статистиката от двубоя:

Пиронкова                                                 

Татишвили

54

1-ви сервис %

71

4

Асове

0

1

Двойни грешки

4

 7/14

Възможности за пробив

 4/5

 73/125

Общо спечелени точки

 52/125

 

Времетраене: 1.30 ч.