Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остана на крачка от първата си победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В среща от първия кръг на надпреварата хасковлията надигра германеца Седрик-Марсел Стебе, но заради падналия мрак над “Ол Инглънд клъб” срещата бе прекъсната по средата на третата част при резултат 7/5, 7/5, 3/3 в полза на нашия представител.

Началото на срещата бе брилянтно за българина, който след ранен пробив си осигури аванс от 4/2, но последва спад в представянето му, умело използван от германеца, стигнал до сетбол в десетия гейм.

Все пак Григор намери сили да се измъкне от критичната ситуация и не само, че удържа подаването си, но след нови два гейма в своя полза затвори първия сет след 7/5.

Развоят на вторият сет бе дори още по-драматичен, след като Стебе поведе с 5/2 и имаше цели 4 сетбола, но Димитров отново показа характер и след нов успех със 7/5 вече водеше с 2:0 сета.

В началото на третия сет Григор дръпна с 3/1, но германецът върна пробива, а при 3/3 организаторите взеха решение да прекъснат двубоя и да пренасочат преиграването му за утре.

Статистиката от двубоя:

Димитров

Стебе

74

1-ви сервис %

68

1

Асове

2

2

Двойни грешки

2

25

Уинъри

17

23

Непредизвикани грешки

23

 5/10

Възможности за пробив

 3/9

Вретраене: 2.12 ч.