Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал започна по най-добрия начин защитата на титлата си от Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, на централния корт на “Ол Инглънд клъб”,испанецът срази с 3:0 сета Майкъл Ръсел (САЩ), в отделните части 6/4, 6/2, 6/2.

За разлика от старта си на Ролан Гарос, днес “Ел Торо” изцяло контролираше развоя на срещата, като известна интрига имаше само в първия сет, когато американецът дръпна в резултата след ранен пробив за 4/2.

Последва обаче моментален шампионски отговор от страна на испанеца, който след серия от четири поредни гейма затвори първата част в своя полза.

Във втория сет двамата опоненти заложиха на зрелищния тенис, като зрителите на централния корт станаха свидетели на не едно спиращо дъха отиграване, но в крайна сметка класата на световния номер 1 си каза думата и след 6/2 той вече бе само на стъпка от място във втория кръг.

Тази стъпка бе направена с лекота, след като още на старта на заключителния трети сет Надал си осигури комфортна преднина от два пробива и просто бе въпрос на време този мач да приключи с напълно резонна и очаквана развръзка.

Така в следващата фаза от надпреварата Рафаел Надал ще спори с победителя от сблъсъка между Пабло Андухар и Райън Суитинг.

Ето и статистиката от срещата:

Надал

Ръсел

67

1-ви сервис %

68

4

Асове

2

2

Двойни грешки

2

35

Уинъри

14

14

Непредизвикани грешки

21

 7/10

Възможности за пробив

 2/3

Времетраене: 1.58 ч.