Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров записа впечатляваща победа на международния тенис турнир на тревна настилка в Ийстбърн (Влкбр) с общ награден фонд 462 675 евро.

След като на старта на кампанията си хасковлията се измъчи срещу номер 300 в световната ранглиста Даниел Еванс, днес той показа съвсем различно лице срещу 38-ия в света Кевин Андерсън, отстранявайки го след чиста победа с 2:0 сета – 6/3, 6/2.

Двубоят започна оспорвано, но в шестия гейм първата ни ракета стигна до 0:40 при подаването на южноамериканеца и въпреки че пропусна трите поредни възможности за пробив, при четвъртата не сбърка и така поведе с 4/2.

Последва резонен сервис гейм за българина, с който той затвърди пробива, но когато трябваше да сервира за сета прояви известно колебание, изразено в две двойни грешки, които за щастие не се оказаха фатални и така Димитров затвори първата част с 6/3.

На старта на втория сет Гришо стигна до нов брейк, който тотално обърка играта на Андерсон, като до края на срещата нашият тенисист бе пълновластен господар на корта и след малко повече от час игра си осигури място на четвъртфиналите, където ще си изправи или срещу Михаил Кукушкин, или срещу Янко Типсаревич.

Статистиката от двубоя:

 

Димитров

Андерсън

55

1-ви сервис %

72

8

Асове

8

5

Двойни грешки

1

 3/7

Възможности за пробив

 0/0

 58/99

Общо спечелени точки

 41/99

 

Времетраене: 1.01 ч.