Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна още на старта на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Ийстбърн (Влкбр) с общ награден фонд 618 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата българката отстъпи с 1:2 сета пред бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс, в отделните части 6/1, 3/6, 4/6.

Двубоят започна отлично за българката, която се възползва по най-добрия начин от несигурната игра на американката и множеството непредизвикани грешки и за по-малко от половин час игра затвори първата част с многозначителното 6/1.

За съжаление обаче в началото на втория сет Серена постепенно започна да напипва ритъма си на игра, поизчисти грешките от дъното на корта, докато Цвети остана малко пасивна в тези минути и логично резултата бе изравнен.

Заключителният трети сет стартира с два гейма в актива на Уилямс, но Пиронкова успя да изравни за 2/2, за да се стигне до нов брейк в актива на бившата номер 1, който се оказа достатъчен за крайния й успех.

Така Цвети приключи участието си в надпреварата и може изцяло да съсредоточи вниманието си към започващия след броени дни трети турнир от Голямата четворка – Уимбълдън.

Статистиката от двубоя:

Уилямс

Пиронкова

55

1-ви сервис %

54

7

Асове

3

4

Двойни грешки

2

 3/6

Възможности за пробив

 3/6

 80/159

Общо спечелени точки

 79/159

Времетраене: 2.05 ч.