Многобройните феновете на световния номер 1 Рафаел Надал могат да си поотдъхнат малко, след като техният любимец най-накрая показа онази игра, която всички очакват от него и напълно заслужено си осигури мястото сред най-добрите четирима в тазгодишното издание на Ролан Гарос.

В изключително интересен и вълнуващ четвъртфинален сблъсък Надал отстрани Робин Сьодерлинг след успех с 3:0 сета, в отделните части 6/4, 6/1, 7/6 и в спор за място на финала ще очаква победителя от сблъсъка между Анди Мъри и Хуан Игнасио Чела.

По-важното от днешния успех обаче бе представянето на Рафа, който като че ли успя да се пробуди от налегналата го летаргия през последната седмица и зарадва приятелите на аристократичната игра с множество фамозни отигравания.

Съдейки от показаното днес на “Филип Шатрие” срещу Сьодерлинг, обаче не може да не си зададем въпроса, дали вялата и апатична на моменти игра на “Ел Торо”срещу Иснър, Андухар и дори Веич не е някаква тактическа схема на чичо Тони, който иска до последния възможен момент да държи в неведение опонентите на своя възпитаник за евентуалния финален сблъсък (визирам Джокович, разбира се).

Няма как да не направи впечатление, че днес Надал допусна само 13 непредизвикани грешки, ударите му от основната линия бяха изключително прецизни и дълбоки, придвижването му по корта блестящо.

Ако не станем свидетели на някаква сензация в петък, то в неделя ни очаква феноменален финален сблъсък, в който Краля със сигурност няма да е онзи, който го видяхме на турнирите в Мадрид и Рим.

Ето и статистиката от двубоя:

Надал

Сьодерлинг

77

1-ви сервис %

57

4

Асове

5

0

Двойни грешки

3

13

Непредизвикани грешки

41

24

Уинъри

32

 6/11

Възможности за пробив

 2/6

Времетраене: 2.35 ч.